Sahin-Tóth Péter Történettudományi Alapítvány Sahin-Tóth Péter Pályázat Díjazottak Kuratórium Kapcsolat Támogatók Sahin-Tóth Péter Történettudományi Alapítvány

1124 Budapest, Korompai u. 21-23/C    +36 1 319 0855   csaba.sahin.toth@jurisoffice.hu

A Sahin-Tóth Péter Történettudományi Alapítvány pályázatot hirdet a


SAHIN-TÓTH PÉTER DÍJ

 elnyerésére fiatal történészek számára

2023


A Sahin-Tóth Péter Díj olyan magyar vagy külföldi kutatóknak ítélhető oda, akiknek PhD-disszertációja a középkori és kora újkori magyar és/vagy európai történelem, művészet- vagy művelődéstörténet tárgykörében készült magyar nyelven. A Díj idegen nyelven írt PhD-disszertációval is elnyerhető, amelynek témája a középkori vagy kora újkori magyar történelem, művészet- vagy művelődéstörténet, illetve amely a magyar és egyetemes történelem  kapcsolataival, összefüggéseivel foglalkozik.


A Díj odaítélésére nyilvános ajánlást tehet az Alapítvány kuratóriuma részére e-mailben (csaba.sahin.toth@jurisoffice.hu) bármely védett doktori disszertáció témavezetője, opponense és az adott doktori iskola bármely oktatója. A pályázathoz kérjük csatolni a disszertációt és a két opponensi véleményt pdf vagy word formátumban. A kuratórium a pályázati anyagot bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja ki.


A Díj elnyerésének feltételei továbbá: a jelölt a pályázat kiírásának naptári évében legfeljebb 39. életévét töltheti be; a PhD-disszertációt a pályázat évében vagy az azt megelőző két évben védte meg.


 A Díj összege a 2023. évben 250 000 Ft (adómentes)


 A pályázatok beküldésének határideje: 2023. szeptember hó 15. Napja.A Díjat a Kuratórium minden évben az Alapítvány névadójának születésnapján, november 28-án adja át a nyertesnek.

- Alapító okirat

- Aktuális Pályázat